Zeven woningen Mook

Vrij indeelbare rij- en kopwoningen

Tussen de Mookerheide stuwwal en de Maaskade ligt het kerkdorp Mook. De zeven woningen zijn gelegen in het historische centrum aan de Kerkstraat. De woningen zijn geclusterd in twee volumes om zo de kleine schaal van het dorp op te zoeken. Het eerste blok bestaat uit drie geschakelde rij woningen. Het tweede blok wordt gevormd door twee rijwoningen en twee compacte hoekwoningen op de kop.

De woningen bezitten een grote mate van ruimtelijkheid dit ondanks de bescheiden omvang welke varieert tussen de 2003 en 330m3. Deze ruimtelijkheid hebben ze vooral te danken aan de vrij ondeelbare begane grond vloer. Door alle secundaire functies te combineren aan een zijde is de plattegrond van voor naar achter te spiegelen. Zo kunnen bewoners ervoor kiezen om de keuken voor of achter te leggen. Daarnaast zorgen de twee vides in de voor- en achtergevel ervoor dat er veel licht heel diep de woning in kan stromen.

Het exterieur is zeer abstract wat voortkomt uit de plattegronden en met name gevormd wordt door de grote gevelopeningen. De buitengevels zijn voorzien van een open houten gevel bekleding welke door de tijd heen prachtig zacht grijs zal verkleuren. De wanden achter de houten gevelbekleding zijn van gerecycled glas. Een heel bijzonder bouwproduct dat isolerende en constructieve eigenschappen combineert in één geprefabriceerd product.

Periode

  • 2010-heden

Projectteam

  • Dennis van de Rijdt
  • Peter Verschuren

Adviseurs