Zeven woningen Mook

Vrij indeelbare rijwoningen

Tussen de Mookerheide stuwwal en de Maaskade ligt het kerkdorp Mook. De zeven woningen zijn gelegen in het historische centrum aan de Kerkstraat. De woningen zijn geclusterd in twee volumes om ze in te passen in de kleine schaal van het dorp. Het eerste blok bestaat uit drie geschakelde rijwoningen. Het tweede blok wordt gevormd door twee rijwoningen en twee compacte hoekwoningen op de kop.

Ondanks de bescheiden omvang welke varieert tussen de 200 en 330m³ bezitten de woningen een grote mate van ruimtelijkheid. Deze ruimtelijkheid hebben ze vooral te danken aan de vrij indeelbare begane grond vloer. Door alle secundaire functies te combineren aan een zijde is de plattegrond van voor naar achter te spiegelen. Zo kunnen bewoners ervoor kiezen om de keuken aan de voor- of achterzijde te leggen. Daarnaast zorgen de twee vides in de voor- en achtergevel ervoor dat het daglicht diep de woning in kan stromen.

Het exterieur is zeer abstract voortkomend uit de plattegronden en met name gevormd wordt door de grote gevelopeningen. De buitengevels zijn voorzien van een open houten gevelbekleding welke door de tijd heen naar zacht grijs zal verkleuren. De wanden achter de houten gevelbekleding zijn van gerecycled glas. Een heel bijzonder bouwproduct dat isolerende en constructieve eigenschappen combineert in één geprefabriceerd product.

Periode

  • 2010 - 2017

Projectteam

  • Dennis van de Rijdt
  • Peter Verschuren

Adviseurs