Over ons

Zet ons maar aan het denken

Van herbestemming en transformatie tot onderzoek en advies. Denkkamer is niet alleen een plek voor architectuur. Het is een plek waar ideeën, plannen en doordachte oplossingen voor ruimtelijke kwaliteit tot stand komen. Oplossingen die tot in detail doordacht zijn, gestoeld op een beschouwende blik op de wereld, kennis van wat er speelt en een sterk analytisch vermogen. Het is die onderzoekende houding die ons continu voedt. Die leidt tot treffende ontwerpen, met betekenis voor de plek, een goede ruimtelijke inbedding en de juiste functionaliteit.

Eigenzinnig en inventief

Verwacht van ons dus geen geijkte oplossing voor uw ruimtelijk vraagstuk. Wel een tot in detail doordacht plan, gebaseerd op een heldere visie en een scherp oog voor kansen. Daarbij putten we uit een creatief brein, een wereldse blik en een uitgebreid netwerk. Zo werken wij samen met universiteiten in heel Europa en leveranciers van innovatieve oplossingen. Met onze connecties helpen wij u om procedures vlot te doorlopen. Zo opent Denkkamer deuren die anders gesloten zouden blijven.

“Uitdagende ruimtelijke vraagstukken vragen om een creatief brein. Om aandacht, toewijding en het betere denkwerk. Met als resultaat een uitgekiende oplossing. Doordacht tot in de kleinste details. Dat is Denkkamer.”

_denkkamer_gemert_molenstraat_8616b

De gedachte achter ons werk

Handen en voeten geven aan het ultieme wonen, werken en recreëren: dat is ons doel. Want een gebouw waar je ‘wauw’ tegen zegt, hoeft niet pretentieus te zijn vanbuiten. Wel doordacht vanbinnen. Betekenisvolle gebouwen die bestaansrecht hebben en relevant zijn, daar draait het om. Hoe je die creëert? Door adequaat en eenduidig te reageren op alle invloeden die een rol spelen. Van het karakter van de opdrachtgever tot toekomstige ontwikkelingen in de omgeving.

Gebouwen met een verhaal

Een gebouw moet blijven verrassen en inspireren, jaar na jaar. Doordat het een verhaal heeft of zelfs een geheim, dat gedurende het leven ontrafeld wordt. De relatie met de plek en de buitenwereld is cruciaal. Denkkamer wil de wereld buiten, met zijn fascinerende schoonheid en diversiteit, binnen voelbaar maken. Bijvoorbeeld door openingen heel bewust en precies te situeren. Ook een doordachte materiaalkeuze is doorslaggevend voor een sprekend gebouw. Denk aan de toepassing van dichte vlakken waarmee de schoonheid van het materiaal maximaal tot uiting komt.

Doordachte aanpak

Strateeg, denktank, regisseur, sparringpartner, ontwerper, adviseur en inspirator: Denkkamer is veel meer dan architect alleen. Dit ziet u ook terug in onze werkwijze. Onze aanpak rust op vijf pijlers.

1. Eerst op bezoek!
Hoe leeft of werkt u? Wat betekent comfort voor u? En wat vindt u belangrijk? Pas als we weten wie u bent en hoe u leeft, kunnen we slim inspelen op uw behoeften. Daarom beginnen we iedere samenwerking met een kop koffie. Eerst bij ons, daarna bij u.

2. Betrokken van a tot z
Hoe eerder we betrokken zijn bij uw plannen, hoe groter onze meerwaarde. Liefst laten we een project pas los nadat we ook de bouw in goede banen hebben geleid. Zo weten we zeker dat alle details kloppen.

3. Samenwerken
De optimale oplossing komt nooit tot stand in één brein. Doordat wij uw project aanvliegen met een poule van architecten, wint het resultaat aan vernuft. Soms werken we samen met andere bureaus en voor specialistische kennis doen we een beroep op deskundige adviseurs. Zo tillen we het plan naar een hoger niveau.

4. Stap voor stap
Ieder project bestaat uit een aantal fasen, die we gestructureerd doorlopen. Pas als een fase definitief is afgerond en u tevreden bent met het resultaat, gaan we de volgende fase in.

5. De juiste tools
Ons denkwerk combineren we met een doordachte inzet van de juiste tools. Denk aan maquettes, waarmee we uw gebouw tot leven brengen. Maar ook aan software, bijvoorbeeld voor 3D-ontwerp of het simuleren van duurzaamheidsprestaties.

Beter samen bedacht

Uitdagende ruimtelijke vraagstukken vragen om samenwerking, is onze rotsvaste overtuiging. Het is de combinatie van specialismen die tot slimme oplossingen leidt. Onze samenwerkingspartners? Wij stellen ze graag aan u voor.

1. U
Tenminste, als u voor Denkkamer kiest. Als initiatiefnemer bent u onze voornaamste partner. Want alleen met uw input kunnen wij de ultieme leefruimtes voor u creëren. Wat wij verwachten? Betrokkenheid, dat is alles. Het denkwerk mag u aan ons overlaten.

2. Universiteiten in heel Europa
Bij Denkkamer heerst een internationale sfeer. Op ons kantoor treft u vrijwel altijd ‘interns’: studenten van gerenommeerde Europese universiteiten. Zij komen met slimme oplossingen voor deelaspecten van onze projecten. En zeker zo belangrijk: ze triggeren ons om zaken ook eens vanuit een ander perspectief te bekijken. Mede dankzij deze jonge talenten blijven we fris, scherp en werelds.

3. Specialisten met slagkracht
Afhankelijk van uw vraagstuk kan specialistische kennis nodig zijn. Bijvoorbeeld op het gebied van constructie, brandveiligheid, energie en duurzaamheid, geveltechniek of akoestiek. Ook hierbij laat Denkkamer niets aan het toeval over. Wij hebben een uitgebreid netwerk van erkende specialisten op tal van terreinen.

_denkkamer_architect_gemert_champpost_compestering_droging_upcycling_installatie_09-1700pxcc

Een goede indruk krijgen van ons werk?

Kijk eens bij onze projecten.

Verder denken

Van de creatie van woningen, bedrijfspanden of openbare gebouwen tot de herbestemming van erfgoed of de transitie van het agrarisch landschap: de opdrachten die bij Denkkamer binnenkomen, zijn zeer divers. Voor ons bestand van opdrachtgevers geldt dit in het kwadraat. Toch hebben al onze opdrachtgevers één ding gemeen. Ze erkennen de waarde van het betere denkwerk.

Wilt u verrast worden?

Staat u voor een uitdagend ruimtelijk vraagstuk? Vindt u net zoals wij dat een gebouw een verhaal moet vertellen? Hecht u waarde aan bijzondere details, mooie materialen en duurzame oplossingen? Onze deur staat wagenwijd voor u open! Zoekt u iemand die even een tekeningetje wil maken van een ontwerp dat al vastligt? Dan nemen we even bedenktijd. Goed?