Appartementengebouw Gelind

Woonblok met getrapte terrassen

Midden in het historisch hartje van Gemert realiseerde Denkkamer een nieuw appartementencomplex met 13 woningen en een commerciële ruimte. In het ontwerp laten we op een subtiele manier de groene omgeving terugkomen.

Het complex is gebaseerd op een kubus met flinke inkepingen. Iedere inkeping geeft vorm aan een dakterras voor elk appartement. Door de terrassen op een trapsgewijze manier te laten verspringen ontstaat er een speels karakter tussen de verschillende individuele woningen. In contrast met de grote dakterrassen zijn er kleine vensters aangeprikt in de gevel van het gebouw. De functie van elke kamer beïnvloedt de afmeting en tussenruimte van deze vensters. De afwisseling van de trapsgewijze terrassen met de vensters zorgen voor een sierlijk uiterlijk van het complex.

Vanuit het appartement kan er via een glazen wand het terras betreden worden. Dit zorgt in de zomer voor een verlengstuk van de woonkamer, hierdoor ontstaat een mooie overgang van een binnen- naar buitenruimte. Terwijl in de winter de kozijnen rondom de glazen wand een kader vormen naar de buitenwereld. Als het ware een levend schilderij dat uitzicht biedt op de idyllische omgeving van Gemert.

Periode

  • 2011-2015

Projectteam

  • Dennis van de Rijdt
  • Peter Verschuren
  • Stuart Maggs
  • Sarah Beth Riley

Adviseurs

Aannemer

Fotograaf