UCG finalist Herman Wijffels Innovatieprijs!

Op donderdag 30 oktober vindt bij YES!Delft de uitreiking van de Herman Wijffels Innovatieprijs 2014 plaats. Een van de finalisten is de familie Van den Boomen van Champignonkwekerij Gemert, met een prachtig initiatief. Denkkamer is hierbij zeer nauw betrokken als architect. Daar zijn we natuurlijk trots op!

De innovatie

De familie Van den Boomen ontwikkelde een zeer innovatief procedé waarbij champost, het bijproduct uit de champignonteelt, gedroogd wordt tot een hoogwaardige kunstmestvervanger en brandstof (biomassa). Bij dit biologische procedé komt eveneens een gigantische hoeveelheid warmte vrij die gelijk staat aan het verbruik van 1,5 miljoen m³ aardgas per jaar. Deze warmte wordt door het eigen bedrijf direct benut om champignons te telen, maar wordt ook afgezet naar gewassentelers in de omgeving.

Onze rol

Denkkamer is verantwoordelijk voor de beleidsmatige inpassing en afstemming met de gemeente en de architectonische verschijningsvorm van de installatie. Daarnaast hebben we samen met de procesengineers en milieukundigen de installatie, het beleid en de bouwtechniek geïntegreerd. Tijdens de realisatie verzorgen we het technisch en esthetisch bouwmanagement.

> Persbericht Rabobank