MENU
T: 0492 - 78 01 12 || E: info@denkkamer.com

Team

Meerdere specialismen, één gedachte

Bij Denkkamer treft u gretige, creatieve en toegewijde architecten. Die niets anders doen dan spraakmakende ruimtelijke oplossingen bedenken. Doorgeslagen creativiteit? Dacht het niet. Met veel voorstellingsvermogen creëren we duurzame oplossingen die passen én verrassen.

 

temp-team

 

Dennis van de Rijdt

Dennis van de Rijdt is de strateeg binnen Denkkamer. Hij studeerde in 2010 cum laude af aan de Academie voor Architectuur en Stedenbouw in Tilburg, nadat hij eerder zijn bachelor Bouwkunde behaalde aan de Avans Hogeschool in Den Bosch. Zijn afstudeerwerk is genomineerd voor de Archiprix International Moscow 2013.

Dennis komt vanuit de technische kant van de architectuur, met als belangrijkste interesse de integratie van technische disciplines. Gaandeweg vond een natuurlijke transformatie plaats tot strateeg en vrijdenker. Een ontwikkeling die past bij een mensenmens als Dennis. Kenmerkend is zijn een brede interesse en open blik op de wereld. Hij ziet lokale problemen en kansen vaak in een breder perspectief, waardoor ideeën winnen aan relevantie.

Dennis is een teamspeler pur sang. Iemand die het als kans ziet om op het juiste moment de juiste mensen in te zetten, zodat een plan rijker en intelligenter wordt. Zodanig dat alle belangen in de breedte vertegenwoordigd zijn. Zijn hoogste doel? Omgevingen creëren die een leven lang inspireren.

Peter Verschuren

Peter Verschuren is de aandachtige luisteraar en beelddenker binnen Denkkamer. Hij leerde in het agrarisch bedrijf van zijn ouders al vroeg wat hard werken inhoudt. Door zijn interesse in handvaardigheid, geschiedenis en wiskunde werden op het vwo geleidelijk de contouren van een architect zichtbaar.

Tijdens zijn studie Architectuur aan de TU Eindhoven gebruikte Peter architectuurexcursies door heel Europa om via handtekenen de gebouwde omgeving te begrijpen en beleven. Geleidelijk ontstond het besef dat architectuur om één ding draait; het moet je raken, prikkelen en ontroeren. Zijn stage vervulde hij bij het destijds jonge bureau Urban Affairs. Na zijn afstuderen besloot hij te gaan werken bij een lokaal bureau om alle opgedane ervaringen te projecteren op de regio waar hij opgroeide.

Peter is binnen Denkkamer vooral gericht op het vormgeven, uiteraard met oog voor het verhaal en de betekenis van het project. In zijn ontwerpen werkt hij toe naar een esthetische balans en een totaalervaring, onder meer door het architectonisch concept door te trekken in het interieur. Drie grote fascinaties lopen als een rode draad door zijn werk: hij wil mooie dingen maken, heeft aandacht voor de beleving én zoekt de verbinding tussen heden, verleden en toekomst.

Huidig team

Leonique Winnen (NL), Technische Universiteit Eindhoven

Celine Hendriks (NL), Hogeschool voor de Kunsten, Utrecht

 

Voormalige teamleden

Yuliya Navatskaya (BY), Universität Liechtenstein, Vaduz

Flavia Schenone (IT), Università degli Studi di Pavia, Italy

María Del Pilar Maldonado Viciana (ESP), Universidad Alfonso X, Madrid, Spain

Sara Domingues (P), FCTUC, Departamento de arquitectura, Coimbra, Portugal

Niki Vente (FR), École d’architecture de Strasbourg, France

Vasiliki Dimou (GR), Faculty of Architecture, University of Thessaly, Volos

Jens Verschuren (NL) Technische Universiteit Eindhoven

Violeta Ferrero Cabezas (ESP) Polytechnic University of Madrid, Spain

Agnieszka Konopka (PL) Silesian University of Technology, Poland

Zuzanna Kurzawa (PL) Poznan University of Techology, Poland

Janneke Earl (UK) The Glasgow School of Arts, Glasgow, Scotland

Jiří Pokorný (CZ) Liberec University of Technology, Czech Republic

Ryan Mc Closkey (UK) University of Ulster, Nothern Ireland

Sarah Beth Riley (UK) The Glasgow School of Arts, Glasgow, Scotland

Stuart Maggs (UK), The Barlett, University College London, England