Rectorswoning

Herstructurering

De rectorswoning behorende bij de naastgelegen school is in de jaren 70 geprivatiseerd. Daarbij is het woonhuis op de begane grond vergroot en aan de linkerzijde voorzien van een royaal aangrenzend kantoor. De nieuwe bewoners ambieerde om daar één ruime en goed georganiseerde woning van te maken met overtuigend contact met de achtertuin en vijf slaapkamers op de verdieping.

In de herstructurering is getracht zo efficiënt mogelijk om te gaan met dit bestaande bouwvolume. De toevoegingen zijn dan ook niet om ruimte te creëren maar dienen als verbindend element tussen het voormalige kantoor en woonhuis of tussen binnen en buiten. Hierdoor behouden we de historische vorm van het woonhuis waarbij de uitgesproken nieuwe onderdelen in hoogglans zwart de herstructurering zichtbaar maken. De begane grond van zowel de voormalige woning als het kantoor biedt ruimte aan royale leef vertrekken waarbij op de verdieping vijf slaapkamers met bijbehorende voorzieningen zijn gerealiseerd.

Periode

  • 2011-2012

Projectteam

  • Dennis van de Rijdt
  • Peter Verschuren

Adviseurs

Realisatie

Fotograaf