Accountantskantoor OOvB

Open en transparant kantoorgebouw

Een werkplek waar openheid en transparantie geademd wordt en tegelijkertijd in alle discretie met de zeer vertrouwelijke financiële en juridische gegevens van haar klanten wordt omgegaan. Deze ambitie voor het nieuwe kantoor van OOvB accountants en adviseurs is aangevuld met de ambitie om gebruikers elkaar te laten ontmoeten en kruisbestuiving tussen juristen en fiscalisten te laten ontstaan. Twee disciplines die veelal onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn.

Het nieuwe kantoor dat voor OOvB ontworpen is wordt gekenmerkt door openheid en transparantie. De plattegronden van het twee verdiepingen tellende kantoor zijn in een kruisvorm uitgelegd. Aan de uiteinden van de twee kruizen is de gevel open gesneden en zijn de ruimtes gelegen welke ontmoeting en kruisbestuiving stimuleren: de toegangen tot het gebouw, de spreekkamers van de accountmanagers, de garderobe, pantry en de collectieve buitenruimte op de verdieping. De twee kruisvormen zijn in het midden verticaal met elkaar verbonden door een trap en vide.

Periode

  • 2012-2013

Projectteam

  • Dennis van de Rijdt
  • Peter Verschuren
  • Stuart Maggs
  • Sarah Beth Riley

Realisatie

Fotograaf