MENU
T: 0492 - 78 01 12 || E: info@denkkamer.com

Rectorswoning

Terug naar overzicht


Project: Verbouw voormalige rectorswoning, Gemert
Periode: 2011-2012
Programma: Vijf slaapkamer woonhuis
Projectteam: Dennis van de Rijdt, Peter Verschuren
Adviseurs: E. Rooijackers ingenieursbureau, ITH kozijn- en geveltechniek
Aannemers: Bouwbedrijf Hendriks
Fotograaf: Jeroen Kuppens

De rectorswoning behorende bij de naastgelegen school is in de jaren 70 geprivatiseerd. Daarbij is het woonhuis op de begane grond vergroot en aan de linkerzijde voorzien van een royaal aangrenzend kantoor. De nieuwe bewoners ambieerde een ruime en goed georganiseerde woning, contact met de achtertuin en vijf slaapkamers op de verdieping.

In de herstructurering hebben we getracht zo efficiënt mogelijk om te gaan met dit bestaande bouwvolume. De toevoegingen zijn dan ook niet om ruimte te creëren maar dienen als verbindend element tussen ruimtes onderling of tussen binnen en buiten. Hierdoor behouden we de historische vorm van het woonhuis waarbij de uitgesproken nieuwe onderdelen in hoogglans zwart de herstructurering tonen. De begane grond van zowel de voormalige woning als het kantoor maakt ruimte voor royale leef vertrekken waarbij op de verdieping de vijf slaapkamers met bijbehorende voorzieningen zijn gerealiseerd.

Comments are closed.