MENU
T: 0492 - 78 01 12 || E: info@denkkamer.com

Gelind Appartementen

Terug naar overzicht


Project: Gelind Appartementen
Periode: 2011-2015
Programma: 13 appartementen en commerciële ruimte
Projectteam: Dennis van de Rijdt, Peter Verschuren,  Stuart Maggs, Sarah Beth Riley
Adviseurs: Concilias ingenieurs, Van Ganzewinkel Bouwadvies, E. Rooijackers Ingenieursbureau, Nieman Raadgevend Ingenieurs
Aannemer: Bouwbedrijf A. van Schijndel bv

Het centrum van Gemert wordt gekenmerkt door een lintvormige stratenpatronen. Vanuit deze linten lopen er diverse zogenaamde gangen naar het achtergebied waar zich vooral dienstverlenende organisaties bevinden, parkeergelegenheid is en gewoond wordt. Deze achtergebieden lenen zich uitermate goed om te verdichten en daarmee het centrumgebied te activeren. Dit draagt bij aan een aantrekkelijk centrum waarbij horeca bestaansrecht heeft, publieke functies in het hart van het dorp kunnen zitten en evenementen kunnen rekenen op een groot aantal bezoekers.

Ons doel was om het sociale karakter van wonen in een dorp een plek te geven in dit forse vijf bouwlagen tellende gebouw. Iedere woning zou een groene buitenruimte met vrij uitzicht op de hemel krijgen waardoor ze allemaal die bijzondere kwaliteit van het penthouse hebben. We laten de mogelijkheid tot interactie ontstaan zonder privacy uit het oog te verliezen en hebben de buitenruimte onderdeel van het interieur willen maken door het toepassen van een volledig glazen pui welke open te geschoven kan worden. De geïntroduceerde terrassen zijn tegelijkertijd het resultaat van bovenstaande ambitie en definiëren tegelijkertijd de ontstane massa.

Comments are closed.