MENU
T: 0492 - 78 01 12 || E: info@denkkamer.com

Schuurwoning Spechtlaan

Terug naar overzicht


Project: Nieuwbouw schuurwoning, Boekel
Periode: 2014-2016
Programma: Schuurwoning
Projectteam: Dennis van de Rijdt, Peter Verschuren, Johan van den Akker
Adviseurs: Johan van den Akker, Bouwkundig Bureau Berg
Aannemer: Bouwbedrijf Ponjé
Fotograaf: Jeroen Kuppens
Met de ligging aan de rand van Boekel in een groene, boomrijke omgeving nabij de schaatsvijver en natuurgebied Perekker was het de wens van de opdrachtgever om een schuurwoning te bouwen. met een langgerekt volume parallel aan de zijdelingse perceelgrens richt de woning zich volledig op de groene en boomrijke zuidzijde van het perceel. Met de topgevel markeert de woning de hoeksituatie en speelt het als laatste huis mee in het silhouet van de straat. Vervolgens is de woning opgebouwd uit twee in elkaar grijpende volumes. Bestemmingsplanmatig wordt hiermee beantwoord aan het onderscheid tussen hoofd- en bijgebouw. Tevens wordt door het verschuiven van de volumes ten opzichte van elkaar aan de noordzijde een vanzelfsprekende entreesituatie gecreëerd en aan de zuidelijke tuinzijde ontstaat een overhoekse situatie die veel zicht en contact met de tuin tot stand brengt.

Comments are closed.